Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kis Európa neked is jár!

2010.02.17

Utolsó lehetőség!!! 

Jelentkezési határidő: Február 26. péntek 


Láttad ezt a hirdetést?

1 lehetőség, 2 hónap, 3 próbatétel, 4-5 barát az Európai Parlamentben,
Brüsszelben...
www.activist.hu

...vagy esetleg ezt a plakátot? 

Kép

 
Felkeltette az érdeklődésed? 

Akkor jó helyen jársz, hogy minden részletet megtudj az Európai Uniós Vetélkedőről!

 

  Kik vagyunk mi, PES Aktivisták, és mi a célunk a vetélkedő megrendezésével?

A PES Activist Magyarország egy 2008-ban alakult egyesület, amelynek alapítói hazai és uniós közigazgatásban dolgozó szakértők, köztisztviselők. A szervezet tagjai elkötelezettek az Európai Unió által képviselt értékek mellett, és úgy érzik, vétek nem kihasználni az Unió kínálta lehetőségeket. Ezt az értékrendet szeretnénk továbbadni és a lehetőséget megosztani Veletek. Ezért, idén tavasszal ismét megrendezzük az Európai Uniós Felsőoktatási vetélkedőt. Nem titkolt célunk, hogy az ismeretek bővítése mellett népszerűsítsük az Európai Uniót, hangsúlyozva Magyarország helyét és szerepét benne, valamint, hogy európai karrier lehetőséget adjunk a jól teljesítőknek. Egyszóval ablakot szeretnénk nyitni számotokra az EU felé.

 

  Mit kell tenned, ha jelentkezni szeretnél?

Keress 3-4 vállalkozó kedvű főiskolás vagy egyetemista barátot, alapítsatok egy csapatot és már nevezhettek is a vetélkedőre. Válasszatok csapatnevet és mottót, mutassátok be egyenként a csapattagokat, majd küldjétek el mindezt a pes@activist.hu email címre februárár 26-ig egy motivációs levél kíséretében. A levélben írjátok le, hogy milyen szakon, szakirányon és melyik egyetemen/főiskolán tanultok, miért jelentkeztetek, valamint hogy miért szeretnétek elnyerni a fődíjat, és hogyan tudnátok az itt szerzett tapasztalatokat hasznosítani a jövőben...

 

  Milyen feladatok várnak Rátok?

A jelentkezési határidő lejártát követően kapjátok meg e-mailben az első feladatokat. Ezek első körben online feladatok lesznek, mint például teszt kitöltése időre, vagy egy rövidebb tanulmány megírása (kb. 3000-8000 karakter között). Mindezeket elkülditek nekünk, mi kiértékeljük (szempontjaink az értékelésnél általában: kreativitás, innováció, leleményesség, lényegre törés, tárgyi pontosság), és pontokat adunk rá. A pontjaitok állásáról, illetve az egyes feladatok pontos elvárásairól folyamatos tájékoztatást kaptok email-en keresztül. Az online fordulót követően, már megszerzett pontjaitok birtokában élőben mérhetitek össze erőtöket egy várhatóan március végén megrendezésre kerülő találkozás alkalmával. Itt olyan feladatokra számíthattok, mint a villámkérdések, képfelismerés valamint álláspontotok kifejtése egy-egy uniós témában. Az egyes témák lefedik az Európai Unió működését, történetét, aktuális európai kérdéseket, illetve Magyarország helyét, szerepét, eredményeit az Európai Unióban. Teljesítményeteket EP-képviselőkből, uniós szakértőkből és esetleg egyetemi tanáraitokból álló zsűri fogja értékelni, és szintén pontokkal jutalmazni. 

Ezután sem hagyunk Titeket feladat nélkül! Ismételten 
online tesztekre számíthattok, így újabb pontokkal gazdagíthatjátok az eddig gyűjtötteket. A legjobban teljesítő 10 csapat egy budapesti döntő keretében bizonyíthatja, érdemes a fődíj elnyerésére. A döntő várható időpontja április 9.

 

Minden előttetek álló feladatról, időpontról időben értesítést kaptok!

 

  Mit nyerhetsz a vetélkedővel?

Csapatoddal bejutottál a budapesti döntőre? Akkor már biztos, hogy nem távozol üres kézzel! A sok-sok új tudás és tapasztalat megszerzése mellett vonzó nyereményeink is vannak a számotokra. Ha a vetélkedő netán kedvet csinálna az EU-s politikák mélyebb megismeréséhez, és úgy érzed, tudásodon van még mit csiszolni, a PES Activist Magyarország ezt is megoldja! A harmadik helyezett csapat magyarországi gyakorlati lehetőséget nyer, amely során testközelből megtapasztalhatja a magyar országgyűlés és bizottságainak napi munkáját. A második helyezettnek egy Uniós szakmai látogatást ajánlunk fel. A csapat amellett, hogy élvezheti a brüsszeli látványosságokat, és a helyi sörök zamatát, meglátogathatja a csak kevesek számára nyitva álló Európai Uniós intézményeket, így az Európai Tanács, a Bizottság és a Parlament épületét is belülről szemlélheti. Fődíjunk, a csapatok csapatának - amelyik tudásában a fordulók során a többi fölé nőtt és megkaparintotta az első helyet - egy legalább egy hónapos szakmai gyakorlat az Európai Parlamentben, Brüsszelben, amelyet egy az útra felkészítő tréning előz meg. Az egész csapat hivatalos gyakornoki szerződéssel tölt minimum egy hónapot az EP-ben, közös gyakornoki lakásban lakhattok, költségeiteket a szerződéssel együtt járó összeg bőven fedezi. A gyakornoki munka során megismerhetitek az Európai Unió intézményrendszerét és annak működését, bizottsági és plenáris üléseken vehettek részt, feljegyzéseket készíthettek. Konferenciákat és előadásokat látogathattok és tökéletesíthetitek idegennyelv-tudásotokat a mindennapi feladatok elvégzésén keresztül. A brüsszeli este viszont már a szórakozásról szól! Az éjszakai élet itt színes és felejthetetlen. Kávézók, sörözők, pubok és táncos szórakozóhelyek kavalkádja csábítja a munkában megfáradt gyakornok csapatot a megérdemelt pihenésre és persze a bulizásra!

 

  Mit nyerhetünk ezzel közösen?

Mi, PES Aktivisták reméljük, ezzel a vetélkedővel nem csak 2 hónap erejéig kötünk Titeket az Európai Unióhoz. Szeretnénk, hogy hosszú távon mindenki számára természetes legyen, hogy az EU-val és az EU-ban kell gondolkodni ma Magyarországon. Ezzel a vetélkedővel szeretnénk megadni az első lökést, vagy éppen a második, harmadikat kinek mire van szüksége hogy elinduljunk közösen az európai lehetőségek útján.

 

És ami a legfontosabb: a részvétel ingyenes!

Ha felmerül benned bármilyen kérdés, ami még mindig megválaszolásra vár, írj bártan a pes@activist.hu-ra, vagy nézd a honlapunkat: www.activist.hu.