Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tájékoztató a 2010/2011. tanév őszi szemeszterhez kapcsolódó tantárgyfelvétel és bejelentkezés rendjéről

2010.08.08

Kedves Hallgatónk!

Az őszi szemeszterben meghirdetésre kerülő tárgyak és kurzusok listája megtekinthetők a NEPTUN-ban. A tantárgyfelvételi és kurzusválasztási időszak 2010. augusztus 9-én 08.00-kor kezdődik és szeptember 24-én 24.00-kor zárul. Jelezni szeretném, hogy egyes kurzusok indításának feltétele a megfelelő hallgatói létszám, ezért kérem, hogy a tantárgyfelvételt és a kurzusválasztást lehetőség szerint ne halassza szeptember közepéig.

Tájékoztatom, hogy bejelentkezési kötelezettségének akkor tesz eleget, ha a regisztrációs hét végéig (2010. szeptember 3-ig, levelező tagozatokon szeptember 4-ig) a NEPTUN rendszerben egyezteti személyes adatait, legalább egy tantárgyat felvesz és a „beiratkozás" gombbal aktívvá teszi jogviszonyát a 2010/2011. tanév őszi szemeszterére. Ennek elmulasztása esetén a szemeszter passzívvá válik, és a hallgatói jogviszonya szünetelni fog.

A bejelentkezési eljárás bármely elemének (NEPTUN regisztráció, tárgyfelvétel, befizetés) elmulasztása esetén tanulmányi ügyintézője a félévet passzívvá nyilvánítja.

Befizetési kötelezettségének a Neptunon keresztül tud eleget tenni. Ehhez kérem olvassa el a Neptun portálon található tájékoztatót !

Ön dönthet úgy, hogy - munkavállalás, külföldi tartózkodás, családi okok stb. miatt - egy félévre megszakítja tanulmányait. Ezt elegendő a Neptun rendszerben rögzítenie úgy, hogy a 2010/2011/1 szemesztert passzívvá nyilvánítja. Más adminisztrációra ezzel kapcsolatban nincs szükség.

Felhívom a figyelmét, hogy 2010. szeptember 24. után bejelentkezni, ill. újabb tantárgyakat (kurzusokat) felvenni csak különösen méltánylást érdemlő esetben, dékáni engedéllyel lehet.

Lehetséges, hogy munkahelyi, családi, sport vagy közéleti tevékenysége miatt Ön a következő félévben kedvezményes tanulmányi rend szerint kíván tanulni. Ehhez kérelmet kell letöltenie, és azt 2010. szeptember 24-ig, személyesen vagy postai úton eljuttatnia az Igazgatói Hivatalba (1142 Budapest 70. Pf. 92.; 1135 Budapest, Szent László út 59-61.). A kérelmeket a Tanulmányi és Kreditbizottság (TKB) bírálja el.

Ha Ön költségtérítéses hallgatónk, és méltánylást érdemlő szociális helyzetben van, lehetősége van a költségtérítést két részletben fizetni. Ehhez egy formanyomtatványt kell letöltenie, és azt legkésőbb 2010. augusztus 24-én 14.00 óráig, személyesen vagy postai úton eljuttatnia az Igazgatói Hivatalba (1142 Budapest 70. Pf. 92.; 1135 Budapest, Szent László út 59-61.). Határidőn túl beérkező kérelmeket nem fogadhatunk el, mivel annak oktatási dékán-helyettes által aláírt példányát legkésőbb augusztus 30-ig vissza kell juttatnunk Önhöz, hogy költségtérítés-fizetési kötelezettségének időben eleget tudjon tenni.

Ha Ön korábbi felsőoktatási tanulmányai során már szerzett krediteket, lehetősége van azokat elfogadtatni. Kredit-beszámítási kérelmek benyújtása a tantárgyak NEPTUN-ban történő meghirdetésétől kezdve 2010. szeptember 24-ig folyamatos. A kérelmeket szintén csak személyesen vagy postai úton az Igazgatói Hivatalba (1142 Budapest 70. Pf. 92.; 1135 Budapest, Szent László út 59-61.) kell eljuttatni. A kérelmek elfogadásáról/elutasításáról a Tanulmányi- és Kreditbizottság (TKB) október elején hoz döntést. Kérvény csak a formanyomtatványokon nyújtható be, hiányosan kitöltött, aláírások ill. mellékletek nélküli kérelmeket a TKB nem bírál el.

A gördülékeny félévkezdés érdekében kérem a fenti határidők pontos betartására! További kérdéseivel forduljon bizalommal tanulmányi ügyintézőjéhez!

Budapest, 2010. július 26.

Üdvözlettel:

Guth László s.k.

igazgató

Teljes tájékoztató.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.